Westerton Conservation Area - Modern Extension



Project Brief

The existing house is within the Westerton Conservation area. As such any extension had to be sensitively designed. The rear of the property is complicated by a gable ended wash house extension, a dormer, gable end, and various openings. The new spaces are required to provide an open plan kitchen dining area opening onto the garden. A new annex provides a small studio space or spare bedroom with ensuite. The forms are a response to the context and use a mixed palate of materials such as zinc, slate and rendered block work with a SiPs (structural insulated panels construction).

Planning permission was acquired in 2017.

Modern Extension Render
Modern Extension Drawing
Modern Extension Drawing

“Architects in the past have tended to concentrate their attention on the building as
a static object. I believe dynamics are more important: the dynamics of people,
their interaction with spaces and environmental condition.”

John Portman – Architect



START YOUR PROJECT

Sorry this website requires JavaScript to be enabled to work correctly!