Loch Lomond National Park - House Extension with Garden Room

The requirement was for a new open roofed living space and garden room with storage facilities. The site enjoys magnificent views towards nearby mountains.



Project Brief

To remove outdated facilities and make a new corner glazed, open roofed living kitchen space. Stepping down the site and addressing the boundary, a parapet wall and mono pitch roof with corrugated fibre cement cladding was proposed and acquired planning approval within the National Park. The forms create an enclosed space which exploit the views and light.

“Architects in the past have tended to concentrate their attention on the building as
a static object. I believe dynamics are more important: the dynamics of people,
their interaction with spaces and environmental condition.”

John Portman – Architect



START YOUR PROJECT

Sorry this website requires JavaScript to be enabled to work correctly!